Route         Contact    

 HOOFDMENU

Klankmeditatie

Klankmeditatie is misschien wel de meest ultieme vorm van ontspanning; lichamelijk, geestelijk en emotioneel.
Er is veel onderzoek gedaan naar de werking van meditatie en het effect daarvan op lichaam en geest. Uit al die onderzoeken blijkt dat meditatie een positieve invloed heeft. Tijdens het mediteren verandert de activiteit van de hersengolven. In het dagelijks leven produceren de hersenen voornamelijk bta-golven. In deze toestand houden we ons onder andere bezig met denken, problemen oplossen, concentratie en plannen maken. De meeste activiteiten zijn op de buitenwereld gericht. Als we ons ontspannen gaan de hersenen een lagere golflengte produceren, de alfa-golven. Dit gaat samen met een gevoel van rust.
Het is een soort slaaptoestand, terwijl je toch wakker bent. Spanning lost zich op en je energie wordt weer opgeladen. In deze toestand kun je sneller nieuwe informatie in je opnemen en het ook beter onthouden. Op lichamelijk niveau worden de hartslag en ademhaling vertraagd en ontspannen de spieren zich. Bij alle vormen van meditatie spelen langzame hersengolven een belangrijke rol.
Alle systemen in je lichaam worden als het ware gereset, zodat je energie weer gaat stromen en je in je kracht komt te staan, en er vervolgens weer een hele tijd tegen kunt. In korte tijd kom je tot een volledige ontspanning. De trillingen en boventonen hebben een helend effect op lichaam en geest.
De muziek brengt je hersengolf-patronen naar een diepe meditatieve ontspannen staat. De frequentie waarop je hersenen actief zijn, zal zich aanpassen aan de frequentie van de klanken. Elk gevoel voor tijd zal verdwijnen, en na de klankmeditatie zul je je verfrist en ontspannen voelen.

Na een korte inleiding begin ik met de klankmeditatie.
Laat je meevoeren op de trillingen en geluiden van de klankschalen.
Het klankbad van boventonen kan een diepgaande ontspanning te weeg brengen.
De trillingen van de klanken die diep door de huidlagen heen resoneren zorgen voor een intense ontspanning van lichaam en geest.
De klanken brengen je in contact met de stilte in jezelf.
Naast klankschalen worden er ook andere instrumenten gebruikt.
Tijdens dit ontspannen klankbad kan men even de zorgen loslaten en een innerlijke klankreis maken.

De klankmeditatie kan zowel liggend als zittend gedaan worden.
Duur van de sessie is 45 60 minuten.
Minimaal 2 personen, maximaal 6 personen.

Voor de data klik hier.