Route         Contact    

 HOOFDMENU

Bach Bloesems

'Een gezonde geest in een gezond lichaam' is een spreuk die eeuwen oud is. Meestal wordt ze gebruikt om aan te duiden dat je door voldoende te bewegen je geest fit kan houden.
Image
De Engelse dokter Edward Bach deed uitgebreid onderzoek naar het omgekeerde: hoe kan je je lichaam gezond houden door emotionele onevenwichten in je geest te genezen? Hij ontwikkelde een systeem van 38 bachbloesemremedies. Dokter Edward Bach ontdekte de helende kracht van plantenbloesems en zuiver bronwater. Elk van deze planten helpt bij een specifiek mentaal onevenwicht.


Wie angstig is, schuldgevoelens heeft, jaloers is of depressief, heeft een grotere kans om ook lichamelijk te reageren met ziekte. Het heeft weinig zin om enkel de symptomen van de ziekte (hoofdpijn, hoge bloeddruk, maagklachten, slapeloosheid,...) te behandelen. Als tegelijk ook de wortels van de klacht kunnen aangepakt worden, zal de genezing veel vlotter verlopen en wordt de kans op herhaling kleiner.
Bachbloesems werken dus in op de geest en kunnen als ondersteuning gebruikt worden van de klassieke geneeskunde. Verder kunnen ze ook voorkomen dat emotionele problemen zo erg worden dat ze zich ook fysiek uiten.

Het totale aantal bachbloesemremedies is 39. Deze bestaan uit 38 bloesemremedies, en de samengestelde Rescue Remedy. Deze laatste is samengesteld uit vijf remedies en wordt gebruikt in noodgevallen.

Wilt u getest worden ?

Welke bach bloesem heeft u nodig ?

Neem dan met mij contact op voor een afspraak